TÜBİTAK ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ’NDEN 5 ÖĞRENCİNİN PROJESİNİ DESTEKLEDİ

• Fatmanur Akpunar kafein bağımlılığını agmatinle tedavi etmek için çalışmalar yürütüyor.
  • Nörobilim Yüksek Lisans öğrencimiz Tayfun Gözler Dünya’da ilk kez yapılan bir çalışmaya imza attı. Tayfun Gözler, alkol ve enerji içeceğinin birlikte kullanımının epilepsi üzerindeki etkisini araştırıyor.
  • Genetik Bölümü öğrencimiz Hatice Kübra Gökalp kefir üzerinde araştırmalar yapıyor.Gökalp’in çalışması kefirin hafıza ve öğrenme üzerindeki etkisini ortaya koyacak.
  • Genetik Bölümü öğrencimiz Kevser Bayrak da zenginleştirilmiş çevrenin öğrenme ve bellek üzerindeki etkisini araştırıyor.Çalışma sonunda pskiyatrik bozuklukların tedavisi için önemli bir yol alınmış olacak.
  • Biyomühendislik bölümü öğrencimiz Fulya Çalman da zika virüsüne karşı aşı prototipi geliştirdi.Bu çalışma zika aşısı üretimi için model olma yolunda ilerliyor.