AR-GE YAPTI, İLİKLİ KEMİK SUYUYLA DÜNYAYI HEDEFLİYOR!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kemalpaşa ilçesinde et işleme tesisi kuran Hüseyin Cengiz, kalan kemikleri değerlendirmek için  bir arayışa girdi. Yaptığı  yurt dışı gezileri sırasında  ilik suyu üzerine satış yapan iş yerlerini fark eden Cengiz, Türkiye’ye döndükten  sonra kemikleri değerlendirmek için Ar-Ge  çalışması yürüttü. İlikli kemik suyunu Zel markasıyla piyasaya  süren firma sahibi Cengiz, AA muhabirine, ilikli kemik suyu üretim tesisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kemiklerin değerlendirilmesi için yaptıkları Ar-Ge çalışması sonrası ilikli kemik suyunu üretip raflarda satışa çıktıklarını aktaran Cengiz,’’ Yaptığımız araştırma sonrasında ilikli kemik suyunun Türkiye’de raflarda olmadığını görünce ‘biz bunu üretebilir miyiz? diye başladı proje. Ar-Ge’ler yapıldı ve raflara çıktık. Kısa bir sürede çok ciddi talep olunca ilikli kemik suyundan yeni ürünler çıkarmayı hedefledik ve bizim geleneksel tatlarımız olan kelle paça, işkembe ve tarhana gibi organik ürünlerle raflara çıkmaya başladık. Şu anda Türkiye genelinde yaklaşık 15 bin noktada tüketiciyle buluşuyoruz. Ana hedefimiz sağlıklı,  katkısız doğal ürünler sunmak.’’ dedi.

 

http://www.girisimhaber.com/post/2018/05/02/Ilikli-Kemik-Suyuyla-Dunyayi-Hedefliyor.aspx